Klumme

Tinder … jeg bliver så træt

By april 25, 2019 6 Comments

Tænker du Tinder, fordi du er kørt sur i dit parforhold, og drømmer du om et forår ved datingbuffeten? Læs det her, inden du søger om skilsmisse. Er du single med årskort til Tinderland, så genkender du måske dig selv? – på den ene eller den anden måde.

Fem års jubilæum som single. Det kan jeg fejre i denne måned. Og jeg har mere end én gang fået den vanvittige idé, at Tinder ville gøre mig til ikke-single. Som du allerede har fået at vide, så er det ikke tilfældet.

”Jeg kan altså ikke forstå, at du stadig er alene, Charlotte. Der er da masser af søde mænd derude. Tror du ikke, at du er lidt for kræsen?”.

Hvis jeg havde en krone for hver gang, jeg har hørt den sætning …

Ingen kemi og non-dates

Jeg indrømmer gerne, at både mine ører og mine øjne skal tiltrækkes for, at jeg kan foretage en følelsesmæssig investering. Er det at være kræsen?

Det er blevet til en del dates i løbet af de 1.825 dage, der er gået, siden sidste parforhold røg i vasken. Hvis du aldrig har prøvet at være en fisk i datingsøen, så kan jeg fra den rapportere, at Tinder dating er et game, der med mellemrum suger dig for energi.

Der er alle de dates, der er hyggelige, men hvor kemipengene bare ikke passer. Tak for kaffe, men nej tak til mere latte.

Så er der glem-det-non-dates. Et match, der virker spændende. Fakta udveksles: Hvor høj er du? Hvad vejer du? Har du børn? … og så i besked nr. tre: Har du nogensiden prøvet urinsex?

Øeh, vi kender ikke hinanden, så den samtale er – i min verden – langt over grænsen og helt hen i hegnet. Ellers tak – ingen kaffe … ble’ der sagt.

Houdini dates

Og så er der det, jeg betegner som en Houdini-date. En date, der er på tegnebrættet, men hvor vedkommende, du skriver med, pludselig forsvinder og – rigtig gættet – daten går op i røg.

Det kaldes ghosting.

Det ene øjeblik er personen der. Det næste øjeblik er personen væk. Uden forudgående varsel ala ’Jeg har fået kolde fødder’. Simpelthen bare forsvundet fra Tinder-jordens overflade.

Så står du så dér med alle talenterne og ligner et spørgsmålstegn. Overvejer, om du har skrevet noget forkert. Og næ, det har du sikkert ikke. Personen i den anden ende trak bare stikket.

Bevares. Man kender ikke hinanden, så der er ikke kommet de store følelser i klemme. Til gengæld er der masser af det her: mangel på respekt.

Man vender da heller ikke ryggen til den anden midt i en samtale i den virkelige verden for så bare at skride, vel? Oplever du det i dit parforhold? Så’ det måske derfor, du har lyst til at tjekke ud? Nå, det er bare gætværk fra min side.

Ku’ vi blive enige om, at vi siger tingene, som de er? Viser hinanden den respekt. Lige meget om vi kender hinanden eller ej.

 

Hvilke erfaringer har du med Tinder eller anden online dating? Smid en kommentar.

6 Comments

 • Markus siger:

  Bliver sjældent matchet med, og det er endnu ikke lykkedes mig at få svar på besked nummer to. Så det ender altid med at jeg sletter app’en efter en uge på grund af min manglende succes. Jeg tror rigtig mange mænd har det på den måde, at datingapps føles som prinsessen i Klods-Hans. Kvinderne svømmer i bejlere og dickpicks, hvilket gør dem passive, og dermed forstærker det eksisterende kønsroller. Så hvis man ikke er så god til at skrive først, så bliver man næppe bemærket i strømmen af fisk. Jeg kan tælle de gange jeg har været inviteret ud af en kvinde på en hånd, og jeg er 30 år gammel.

  • LIND siger:

   1000 tak for din kommentar (jeg beklager, at du først får respons nu). Fedt at høre fra mande-dammen 🙂

   Det lyder, som om vi oplever det samme – bare fra hver sin side af “bordet”. Ikke at få svar er det, der giver mig spat. Det’ mangel på respekt. ER det virkelig sådan, at kvinder svømmer i bejlere og dickpicks? Hvis ja, så er det stadig ikke en gyldig grund til ikke at svare på en besked.
   Jeg har også for slettet app’en (igen igen). Denne gang (satser jeg på, at det er) for good. Det’ for opslidende at plaske rundt i Tinder-søen. Måske den virkelig verden e r stedet at møde hinanden?

   • Markus siger:

    Næppe for mig, da jeg har skæve arbejdstider og aldrig går i byen. Men i teorien, ja. Til gengæld oplever kvinder det ofte som creepy hvis mænd tager uopfordret kontakt, så man bør nok starte med et åbent sprgsmål i stedet for en overfladisk kompliment, hvorimod en kvinde kan gøre begge dele uden at ‘komme til skade’, så at sige.

    • LIND siger:

     Jeg er til dybde frem for overflade, så din tanke om at starte med et åbent spørgsmål, ser jeg som en rigtig god strategi (eller hvad vi nu skal kalde det). Personligt finder jeg det ikke creepy, hvis en mand tager uopfordret kontakt … med mindre den emmer af lummerhed.

 • Casper siger:

  Øv, det var da træls for jer begge. Hvad med i gjorde op med Tinder og datede hinanden? Det lyder som Markus har brug for en kvinde og du Charlotte for en dedikeret mand – voila, jeg har gjort det Tinder ikke kunne hjælpe jer med.
  @casper Tinder er et visuelt medie. Man swipper og responderer på det man kan lide (du swiper da ikke bare ja til alt eller..?) – både som mand og som kvinde. Det er helt fair og en del af præmissen. Måske er dine billeder dårlige og du flot. Måske er dine billeder dårlige og du er ikke så køn. Begge dele har indflydelse på din succes. Hvis du ikke kan fikse dit udseende med en anden kameravinkel, kan du kikke på din profiltekst.
  Om ikke andet, har du altid byen. Det er dit liv, dit ansvar og ikke de damer du swiper Markus. Carpe Diem.
  @Charlotte. Det er et game, som du skriver. Og du vinder ikke hver gang. Mennesker er forskellige og det er de også på Tinder. Nogle ghoster andre springer over i køen i supermarkedet. Embrace life og forskelligheden og gør det som du synes er det ærlige og rigtige.
  Jeg har selv været på mange dates og er blevet ghostet afvist og har sikkert også selv gjort det. Men i bund og grund har jeg været rigtig glad for det jeg har oplevet på Tinder. En masse søde mennesker som for det meste kun vil det godt og som drømmer om at finde kærligheden. Og det er svært – måske lykkes det aldrig. Men sådan er det. Både inde og udenfor tinder.

  • LIND siger:

   Griner – du kunne sørme godt have fat i noget, Casper.
   Jeg er helt med på, at vi ikke vinder hver gang. That’s life. Men jeg mener stadig, at det handler om at opføre sig ordenligt. For mig er det lig med, at man siger pænt farvel etc. Heldigvis har jeg også – som dig – mødt søde mennesker og haft fine oplevelser. Stilen på Tinder får mig “blot” til at reflektere over, hvordan mennesker behandler hinanden.

Leave a Reply