Skip to main content
Blogindlæg

Kan du ikke være i din krop?

By september 15, 2021No Comments

Jeg.Kan.Ikke.Være.I.Min.Krop. … du kender fornemmelsen, ikk’? ➡ Hvor frustreret er du over igen og igen at mærke den? ➡ Og hvor vanvittig er du ved at blive over, at du ikke kan finde ud af, hvorfor du ikke kan være i din krop?

Jeg var ved at drukne i indre uro

Mit gæt er, at du slet ikke kan beskrive, hvor meget spat du er ved at få af ikke at kunne være i din krop. Men du mærker det i form af fx
▪Indre uro, der bare ikke vil lade dig være i fred
▪Tristhed
▪Tomhed
▪Alene- og ensomhed. 

Sådan havde jeg det også. Og jeg ku’ ikke forstå, hvorfor.

Jeg havde jo brugt t i m e r hos psykologer igennem mange år, mindede jeg mig selv om. Hvorfor havde det ikke hjulpet? Hvorfor fik jeg stadig den dér ulidelige, p*sse irriterende og forstyrrende fornemmelse af ikke at kunne være i min krop?

Det satte jeg mig for at finde ud af. For jeg var ganske enkelt ved at drukne i indre uro.

Derfor kunne jeg ikke være i min krop

Svaret viste sig at være så simpelt og ligetil, at jeg havde svært ved at tro på det.

Jeg kunne ikke være i min krop, fordi der ikke var plads til mig i den.

Jeg var så fyldt op af vrede over en barndom, der – set gennem mine briller – ikke gav mig det, jeg havde brug for på den følelsesmæssige konto. Vred over som voksen at skulle slås med eftervirkningerne: lavt selvværd, manglende tillid til mig selv og en kronisk fornemmelse af at være forkert.

Jeg var så fyldt op af andres rigtigt og forkert.

Og så var jeg fyldt op af overbevisningen om, at man ikke må sige noget højt, der kan støde andre eller gøre dem vrede eller ked af det. 

Men jeg holdt min mund. Sørgede for at passe på andres følelser – alt imens mine egne fik f*ckfingeren og mærkatet ”forkert”.

Derfor kunne jeg ikke være i min krop.

 

Læs det lige én gang til. 

Dit indre rum er forbeholdt dig – og kun dig

Når du dag ud og dag ind, år ud og år ind, tier og undertrykker dine egne følelser, undertrykker din egen sandhed for at opretholde ro og orden i din familie, undertrykker dit rigtigt og forkert … så ender du med ikke at kunne være i din egen krop.

Når du giver andres følelser og sandheder lov til at fylde inde i dig, er der ikke plads til d i g.

Andre og deres følelser og sandheder har ikke noget at gøre inde i dig. Dit indre er et rum ene og alene forbeholdt DIG.

Inde i dig skal der være plads til dine følelser, din sandhed om, hvordan det var at være barn i din familie, din måde at være i verden på. DIG.

Hvis ikke du giver PLADS TIL DIG, giver dig plads til at være dig, så vil fornemmelsen af ikke at kunne være i din krop blive ved med at forfølge dig.

Fortæl din historie og skab plads

Første skridt til at give DIG plads er at sætte ord på din historie. Sådan for alvor fortælle den. Til én, der er der sammen med dig – skaber et trygt rum og ”holder” dig, imens du fortæller.

Jo dybere du går ind i din historie, jo dybere lag af dig selv kan du heale. Og du er den eneste, der kan gøre det. Heale sårene fra din barndom. Og det er nødvendigt for, at du kan få PLADS TIL D I G inde i og skabe plads til dig ude i verden. For det hænger nemlig uløseligt sammen: Hvis ikke du har plads inde i dig, i din indre verden, kan du heller ikke tage din plads i din ydre verden.

Ord healer

Jeg har selv erfaret, hvor healende – og pladsskabende – det var at fortælle min historie højt til én, der anerkendte, hvor smertefuld den er. Én, der gav mig lov til at tro på, at det, jeg har oplevet, har givet mig traumer. At sætte ord på alt det svære var med til at give RO i mit indre, det hjalp mig med at højne mit selvværd og med at genopbygge tillid til mig selv.

Du fortjener præcis det samme. Du skal ikke blive ved med at leve med fornemmelsen af ikke at kunne være i din krop. Føle dig fanget. Det er spild af liv.

Jeg er her for at støtte dig og hjælpe dig med SKABE PLADS TIL DIG og den d u er. Jeg lytter og skaber et trygt rum, hvor du et ord ad gangen kan pakke din historie ud, så du endelig kan være den, du inderst inde er.

Dit liv er for dyrebart til at spilde mere tid på ikke at kunne være i din krop. Lad mig hjælpe dig med at få skabt PLADS TIL DIG.

Gi’ mig et kald på ☎ 2571 2511 eller
send mig en 📧 ved at klikke nedenfor.

Leave a Reply